MK - УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА

Transformo # Blue


Трансформо е играчка автомобил кој се претвора во робот додека си играте со него. Има и светла за уште попријатна игра.

Пакување: 1x автомобил, 1x далечински управувач (1), 1x USB кабел (2), 1x батерија на полнење (3)


КАКО ДА СЕ КОРИСТИ ИГРАЧКАТА:


  1. Поврзете го USB-кабелот (2) со батеријата што се полни (3). Приклучете го USB-кабелот (2) во извор на енергија за да ја наполните батеријата. Отшрафете го капакот на преградата за батерии (4) на автомобилот. Поврзете ја батеријата за полнење (3) со приклучокот за автомобил (5).
  2. Отшрафете го капакот на батерискиот простор на далечинскиот управувач (6). Ставете ги батериите.
  3. Притиснете го прекинувачот за напојување (7) на играчката. Ставете го на рамен терен.
  4. Притиснете го копчето за деформација (8) за да го претворите автомобилот во робот. Притиснете го повторно за да го направите роботот да се претвори во автомобил. Притиснете го копчето за демо (9) за да ја натерате играчката да танцува. За да ја натерате играчката да се движи во различни насоки, користете го левиот џојстик (10) или десниот џојстик (11). Има и индикаторско светло (12) на далечинскиот управувач што ќе трепка црвено.


ЗАБЕЛЕШКА: Шрафцигерот не е вклучен во пакувањето.


СПЕЦИФИКАЦИИ

Материјал: PP

Батерија: автомобил-1x DC 3,7V Li-Ion (вклучен) ; далечински управувач-2x 1,5v AA (не е вклучен)

Димензии на автомобилот: 9,5 cm x 5,5 cm x 23 cm

Димензии на роботот: 17 cm x 18,5 cm x 15 cm

ОДРЖУВАЊЕ

Кога производот ќе се извалка, избришете го со малку влажна мека крпа и исушете го пред да го складирате. Не користете груби сунѓери или абразиви на производот. Не потопувајте го производот во вода.


ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА БАТЕРИЈА И ПОЛНЕЊЕ

•Производот е опремен со батерија што се полни. За да го намалите ризикот од пожар, ве молиме избегнувајте нарушување, паѓање, контакт со вода или пожар.
• Не полнете го производот во многу влажна средина.
• Никогаш не допирајте го производот или кабелот кога рацете ви се влажни.
• Не користете го кабелот за полнење ако кабелот е оштетен.
• Заменете го кабелот со ист или еквивалентен тип.
• Оштетениот кабел мора да се рециклира или правилно да се отстрани.


АЛКАЛНИ БАТЕРИИ ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ


• Не мешајте стари и нови батерии.
• Не мешајте алкални, стандардни (јаглерод-цинк) или батерии што се полнат.
• Внимавајте на правилниот поларитет кога ги ставате батериите.
• Не полнете батерии што не се полнат бидејќи може да дојде до истекување.
• Ако батеријата протече, внимателно отстранете ја од уредот бидејќи може да дојде до изгореници.
• Батериите можат да се заменуваат само со возрасни.
• Не фрлајте ги батериите во пожар, бидејќи тие се запаливи и може да експлодираат.
• Не користете празни алкални батерии бидејќи може да истечат и да предизвикаат изгореници или оштетување на уредот.
• Фрлете ги празните батерии во согласност со локалната регулатива за отстранување на отпадот.

ПРЕДУПРЕДУВАЕ


Користете го производот внимателно за да не го оштетите. Кога не се користи, чувајте го на безбедно и суво место, далеку од отворен пламен, извори на топлина, директна сончева светлина и надвор од дофат на домашни миленици, бебиња и деца на возраст под 3 години. Ова ќе спречи оштетување на производот и потенцијално задушување со мали делови.


ГАРАНЦИЈА

Гарантниот период важи од првиот датум на купување на производот и секое барање до продавачот според оваа гаранција мора да се поднесе во рок од 12 месеци.Симбол за отстранување и рециклирање на WEEE. Симболот WEEE е прикачен на производот во согласност со Директивата на ЕУ 2012/19 / ЕУ за електрична и електронска опрема за отпад (WEEE). Наменет е да го спречи неправилното отстранување на овој производ и да промовира повторна употреба и рециклирање.

Означувањето CE означува дека производот е оценет од производителот и се смета дека ги исполнува барањата на ЕУ за безбедност, здравје и заштита на животната средина. Се бара за производи произведени насекаде низ светот кои потоа се пласираат на пазарот во ЕУ.